Győrfi Dani pofozkodva tanítja tojást sütni az iskolásokat TikTokon

Győrfi Dani pofozkodva tanítja tojást sütni az iskolásokat TikTokon

Budapest, 2021. február 09. - Több mint 700 ezer iskoláshoz jutottak el a legnépszerűbb magyar TikTokerek "rántottás" videói. Van olyan tojásos TikTok poszt, amit többen láttak mint az X-Faktor egy-egy adását. A Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének (Tojásszövetség) reggelizést és tojásfogyasztást népszerűsítő két éves iskolai programja, a rEGGelem a koronahelyzet miatt az iskolapadokból az internetre, pontosabban a TikTokra költözött.

"Győrfi Dani egy kakassal pofozkodik, Czura Karina egy kézzel is tud tojást törni, Togyela Dominik pedig mindent megtesz, hogy a barátnőjének pörögjön az agya és ötös dolgozatot írjon" -  mindezt a Tojásszövetség reggelizést népszerűsítő társadalmi felelősségvállalás kampányában.

TikTokTojás

A Tojásszövetség 2019 tavaszán indította el a „rEGGelem” országos, ismeretterjesztő programját, amely az egészséges reggelizés és a teljes értékű tojásos reggeli hasznosságára hívja fel a figyelmet.  2019-ben 15 iskolába és majdnem 4000 felsős diákhoz jutott el a program, most 2020 decemberében és 2021 januárjában a világhelyzethez igazodva új platformra, a TikTokra költözött a "rEGGelem".

"Számunkra ez egy teljesen új terep, de mivel a Tojásszövetség küldetésének érzi az edukációt, a fiatalok megszólítását, a "rEGGelem" programmal az otthon tanuló diákokoknak is szerettük volna megmutatni, hogy a reggelizés nagyon fontos" - mondta Szép Imre, a Tojásszövetség elnöke.

"Nagyon örültem a felkérésnek, mert az edzések miatt egyébként is sok tojást eszem, az egyik legfontosabb fehérjeforrásom. Így teljesen testhezállónak éreztem, hogy a tojásfogyasztást népszerűsítsem a TikTokon. A kockás has egyik nélkülözhetetlen építőköve a tojás, ezért az egyik videóban a szokásos reggeli turmixomat mutattam meg, aminek szintén kihagyhatatlan eleme"

- mesélte az egyik legnépszerűbb magyar TikToker, Togyela Dominik, akinek ez a lenti TikTok posztja  - ami már 300 ezer feletti megtekintésnél jár - bizony rávert a legutóbbi X-Faktor október 26.-i adására nézettségben.

A tévé már uncsi

Nagyjából 1,3 millió magyar felhasználója van a magyar TikToknak: kicsit több mint háromnegyedük 11-18 éves egy friss kutatás szerint, tehát a felsősök és a középiskolások között a legnépszerűbb ez a platform.

Ha még többet szeretnél tudni a tojás jótékony hatásairól, akkor kövesd a HU, de tojás Facebook oldalt is!

 

1. Győrfi Dani megbeszéli a kakassal..pofon lesz a vége...

2. Czura Karina egy kézzel is tud tojást törni. Tud? :)

"rEGGeliCSATA"

Nézd meg, vajon Karina, Dani vagy Dominik készíti a leggusztább tojásos reggelit!


A Baromfi Termék Tanácsról  

A magyar baromfitermelés egyik legfontosabb szervezete az 1991-ben megalakult Baromfi Termék Tanács (BTT). A BTT egyik tagszövetsége, a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége 1989-ben alakult. Tagjai a naposjércét tenyésztő és forgalmazó vállalkozások, jércenevelő és tojástermelő gazdaságok, feldolgozók, kereskedők, valamint pártoló tagként az ágazatot kiszolgáló input-gyártók.

További információ:

Scheirich Gerda

junior tanácsadó

 +36 20 422 7479 

gerda.scheirich@opencom.hu